Fototapeter Gutterom

Et barnerom tilbyr mange ordningsmuligheter. Se hvordan du kan dekorere og male gutterommet.

Hvordan ordne et rom for en gutt? Praktiske råd

Barnet skal ha det bra og trygt på rommet sitt. Det er mye plass å leke i rommet. Det er også praktiske lekerom, takket være det å holde ting ryddig ikke vil være en utfordring. Se praktiske tips om hvordan du ordner et rom for en gutt.

Det er mange tilbehør på markedet som er perfekte for et barns rom. Alt du trenger er et interessant vegg tapet, fototapet eller forskjellige klistremerker for å få et unikt interiør. Inspirasjon til hvordan du ordner gutterommet finner du i de nyeste trendene, men også i barnets favoritteventyr og lidenskaper.

Hvordan ordne et rom for en gutt?

Det er mange ideer om hvordan du kan dekorere gutterommet. Takket være tilgangen til forskjellige typer dekorative elementer er det praktisk talt ingen begrensninger når det gjelder arrangement. Husk imidlertid å dele rommet inn i det såkalte aktivitetssoner. Dette er:

 • sove- og hvilesone,
 • læringssone,
 • morsom sone.

Den første skal preges av dempede farger og fraværet av unødvendige stimuli. Tilsvarende studieområdet. På den andre siden, i et lekeområde, kan du ta på deg levende farger, dekorasjoner og favorittartikler. Det kan være litt mer problematisk å se etter løsninger for å ordne et lite og smalt rom for en gutt. Å skille de ovennevnte sonene er vanskelig, men ikke umulig. En idé er å installere en mellometasje i rommet. Det skal være en seng i den øvre delen, og et skrivebord rett under den. Takket være dette kan den gjenværende plassen i rommet være helt viet til lekesonen.

Hvordan male et gutterom?

Lurer du på hvordan du skal male gutterommet? Å velge riktig farge avhenger av flere faktorer. Blant dem er hovedsakelig nevnt:

 • barnets alder,
 • størrelsen på rommet,
 • planlagte dekorasjoner,
 • fargen på møblene.

Mange foreldre bestemmer seg for å male gutterommet i lyse farger: hvit, blå, grå. Takket være dette har du råd til mer veggdekorasjoner. Vi snakker hovedsakelig om mønstrede veggmalerier eller klistremerker, som ikke alltid samsvarer med fargerike vegger. En annen ide for hvordan du skal male gutterommet er å dekke hver vegg med en annen farge. På denne måten kan du enkelt skille søvnsonen fra avspillingssonen. Denne ordningen fungerer best for førskolebarn. Husk imidlertid å velge farger som passer til hverandre. Ellers kan rommet bli for overveldende. Et viktig poeng er ikke bare hvordan man skal male gutterommet. Å velge riktig maling er like viktig. Den skal være holdbar og enkel å påføre og lett å rengjøre.

Hvordan innrede et rom til en gutt?

Et annet viktig spørsmål er hvordan du skal innrede et gutterom. Det er godt å akseptere regelen om at det ikke skal være for mange ting i den. Så, selv i det minste rommet, kan du finne mye plass for moro skyld. En liten mengde møbler reduserer også risikoen for en ulykke.

Gutterommet skal inneholde:

 • en barneseng eller en sofa,
 • maling av bord eller skrivebord,
 • to-dørs garderobe for klær,
 • kommode eller bokhylle for leker,
 • bokhylle.

Det er bra å kjøpe forskjellige typer containere, esker og dekorative pappesker til rommet. De er perfekte for oppbevaring av blokker, biler, maskoter og andre leker. Takket være dette er det enkelt å holde rommet ryddig, og det tar bare noen minutter å rydde opp etter lek.

Hvordan ordne et delt rom for en gutt og en jente?

Det er vanlig at to barn deler rom. Med sønn av samme kjønn er det vanligvis ikke noe problem. Det oppstår vanskeligheter når det er nødvendig å bestemme hvordan man skal arrangere et fellesrom for en gutt og en jente. Det er en god ide å gi barna minst et stykke av rommet som bare er viet dem. Løsningen kan være:

 • dele rommet i to deler med en skillevegg,
 • plassere en køyeseng i rommet,
 • dele rommet i to deler med en bokhylle.

Tilrettelegging av gutteungdom

Å dekorere gutterommet kan være litt mer utfordrende. Tenåringer har sin egen klart definerte smak. De vil også absolutt at rommet skal se litt mer modent ut - alle eventyrfigurer, leker og maskoter må forsvinne. Plassen deres blir tatt av ting relatert til deres favoritt hobby eller nåværende idol. Det er verdt å la barnet delta i arrangementet av rommet og gi det litt frihet til å bestemme det indre av rommet. Dette gjør at de kan uttrykke seg og sørge for at deres mening betyr noe. Det første viktige poenget er hvordan du skal male gutterommet. Tenåringer vil vanligvis ha favorittfargen på veggen. De er ofte sterke farger: rød, fiolett, marineblå, oransje. Det må imidlertid huskes at de kan overvelde rommet litt. Derfor er det verdt å inngå et kompromiss og plassere dem bare på en vegg.

En interessant løsning kan også være å plassere et veggmaleri relatert til en tenårings lidenskap. Et rom for en fotballfan skal ha en tonehøyde eller utsikt over favorittstadionet. Fans av bil, musikk, graffiti eller skateboard vil også velge de perfekte designene for seg selv. Med ett trykk kan du gi interiøret en helt ny karakter. Hvis fototapet ikke er valgt, kan gutterommet dekoreres med morsomme plakater. De trenger ikke henges på veggen. Det er lurt å ramme dem inn og plassere dem på en kommode, på et skrivebord eller til og med på gulvet.

... mer