Fototapeter Farger

Fargene på veggene i interiøret påvirker i stor grad den endelige effekten av arrangementet. Se hvordan du maler et rom.

Hvordan tilpasse fargen på veggene til interiøret? Praktiske råd

Det er veldig viktig å bestemme hvilken veggfarge du skal velge for interiøret. Det er nok å kjøpe maling en tone som er for lys eller for mørk til å ødelegge hele arrangementet. I tillegg må fargen matche møbler, planlagt tilbehør og valgt stil. Vi anbefaler hvordan du skal male et rom og hvordan du kombinerer to farger.

Veggmaleri er en av de mest populære innvendige etterbehandlingsmetodene. Det er en relativt enkel og billig metode som gir mange ordningsmuligheter. Produsenter av maling tilbyr produkter som er veldig holdbare, motstandsdyktige mot slitasje og smuss. I tillegg gir de et veldig bredt utvalg av farger som kan blandes og kombineres. Det må imidlertid huskes at ikke alle fargene på veggene samsvarer med interiøret. Derfor, før du går til butikken, er det verdt å vite de grunnleggende prinsippene for å velge maling.

Hvilken farge skal rommet males?

Det er ingen som ikke har brukt lange timer på å tenke på hvilken farge man skal male et rom før renovering. Valget av maling er stort, og en feil kan ødelegge hele arrangementet. Det er sant at veggene kan males på nytt, men det innebærer ekstra arbeid og å bruke mer penger. Fargen på veggene i et gitt interiør bør avhenge av flere faktorer. Først av alt, stilen der den vil bli dekorert. Chalet og rustikke stiler er forbundet med mørke nyanser, mens lyse farger råder i skandinaviske, minimalistiske eller moderne stiler. En annen faktor som tas i betraktning når du velger fargen på veggene, er ekstra etterbehandlingselementer. Folk som velger murstein, tre, marmor, bakgrunnsbilder eller fotobakgrunnsbilder, må velge en nyanse som passer til dem. Ellers vil ikke dekorasjonene harmonere med hverandre, de vil ødelegge hele arrangementet, de vil overvelde rommet eller optisk gjøre det mindre. Veggenes farge må også tilpasses dine preferanser. Folk som ikke liker blått, bør ikke bruke det for mye i en ordning. På den annen side er det verdt å huske at favorittfargen din ikke alltid vil matche interiøret.

Hvordan velge fargen på veggene til møblene?

Et viktig spørsmål er også hvordan du skal matche fargen på veggene til møblene. Takket være de matchende nyanser, vil vi kunne lage et harmonisk arrangement, understreke stilen og føle oss komfortable i rommet. Hvite møbler gir flest muligheter, men du kan også velge riktig farge for mørke kommoder og garderober. Nesten hvilken som helst farge på veggene passer bra til hvite møbler. Det er bra å kombinere dem med grå, beige, pastell, men også med ekspressive farger. Et dristig trekk er å kombinere dem med svart - i tillegg er det en stadig mer populær trend. Fargen på veggene for mørke møbler skal være kontrasterende. Takket være dette vil formen på kommoder bli vektlagt. Beige, hvit, lysebrun, pastell, grå vil unngå effekten av å overvelde rommet. Folk som liker mørkere farger kan dekke til vegger som ikke har møbler.

Hvordan kombinere to farger på veggen?

Å kombinere to farger har vært en fasjonabel måte å dekorere i mange år. Å vite hvordan du kan kombinere to farger på en vegg er ekstremt viktig. Det er flere måter å gjøre denne typen ordninger på. De er veldig populære fordi de lar et rom livne seg litt opp eller å skille viktige soner i det. En måte er å male veggene med to nyanser av samme farge. Da er vi sikre på at en slik kombinasjon vil harmonere med hverandre, og samtidig ikke vil være for ekstravagant. Du trenger ikke alltid å begrense deg til to malinger. Du kan velge 3 eller til og med 4. En vanlig måte å kombinere to farger på en vegg er å velge relaterte farger. Den kan være rød og oransje, blå og lilla, brun og oransje, mørkegrønn og brun. I dette tilfellet må du huske at de skal forbli i samme nyanse - du kan ikke kombinere kalde og varme farger. En annen måte er å kombinere kontrasterende farger. Den mest populære kombinasjonen av hvitt og svart er. Imidlertid hindrer ingenting deg i å velge intense farger. Du må være veldig intuitiv her, så det er best å bruke hjelpen fra en erfaren interiørdesigner.

Veggmaleriideer

Det er flere måter å male veggene på. Inspirasjoner finnes i bransjekataloger, filmer og serier, samt nettsteder for interiørdesign. Flere og flere gir opp å dekke hele veggen med en maling. I stedet skaper det interessante mønstre eller kombinerer dem med andre materialer: murstein, marmor, tre, fototapet, tapet eller klistremerker. En måte er å dele veggen i to i en vinkel. Deretter er den ene delen (vanligvis toppen) dekket med en lys farge, og den andre - en mørkere nyanse. Malerstripe er også populært - en slik løsning er valgt av folk som kombinerer favorittfargen sin med hvitt. Ombre blir mer og mer populært. Den består i en vertikal overgang fra lys til mørk farge på veggen (eller omvendt). Vanligvis kombineres til og med 4 forskjellige nyanser av samme farge. Effekten som kan oppnås er veldig interessant. Det er imidlertid verdt å huske at denne metoden bare skal brukes på en av veggene i rommet. Folk som velger pastellveggfarger, kan velge 4 forskjellige farger eller til og med 5 og lage et geometrisk mønster fra dem. Denne løsningen er perfekt for store rom. Du må imidlertid være forsiktig så du ikke overdriver det, så du kan bare male en vegg i rommet på denne måten.

Veggfarger - hva skal man unngå?

Når du maler veggene i rommet, må du være oppmerksom på:

  • for mørke farger,
  • uoverensstemmende farger eller nyanser,
  • bruker for mange farger i ett rom,
  • bruke mønstre på for mange vegger i rommet,
  • uoverensstemmelse mellom fargen på veggene og fototapetet eller annet dekorativt element.
  • Du kan be om sjablonger på malingsbutikken. Det er også gratis dataprogrammer der du kan sjekke kombinasjonen av de valgte fargene.

    ... mer