Bilder og plakater Skandinavisk

Den skandinaviske stilen er en av de mest valgte for interiørdesign. Se hva dens særpreg er.

Hva er den skandinaviske stilen preget av? Hvordan ordne skandinavisk interiør?

Skandinavisk interiør er koselig, vennlig, romslig og fullt av lys. Varene i dem er lette, enkle og praktiske - alt for å øke komforten til husstandens medlemmer. De domineres av lyse farger kombinert med kontrasterende mønstre. Se hva som ellers er preget av skandinavisk stil.

Den skandinaviske stilen er ikke en ny mote. Dens opprinnelse kan bli funnet for over 100 år siden i verkene til den svenske maleren Carl Larsson. Det inneholdt lyse interiører, fulle av pastellfarger, lys, fred og harmoni som gledet mennesker over hele verden. De inspirerte også senere designere, som designet originale, komfortable og funksjonelle møbler av god kvalitet, og samtidig tilgjengelige for alle takket være rimelige priser og enkle materialer. Den skandinaviske stilen ble ikke bare en av måtene for interiørdesign, men hadde også stor innflytelse på hele interiørkunsten.

Kjennetegn på skandinavisk stil

Den skandinaviske stilen er preget av enkelhet og funksjonalitet. Hver detalj er nøye gjennomtenkt, så det er ikke plass til unødvendige møbler og tilbehør. Av denne grunn er det strengt og minimalistisk for mange mennesker. Imidlertid gjør det faktisk rom koselige, komfortable, estetiske og praktiske.

Den skandinaviske stilen er:

 • lyse farger (hvit, grå, ecru),
 • praktiske og estetiske ordninger,
 • minimalistisk innredning,
 • optisk forstørrelse av rommet,
 • naturlige materialer av god kvalitet,
 • tilbehør i moderne eller vintage stil,
 • riktig justert belysning,
 • ingen eller et lite antall gardiner og persienner,
 • interessant design på tilbehør,
 • møbler med en enkel form og interessant design.

I skandinavisk stil skilles tre varianter ut:

 • Finsk variasjon - preget av enkelhet og eleganse, den kombinerer farger på grunnlag av kontrast, som er kombinert med geometriske mønstre,
 • Dansk variasjon - preget av letthet og subtilitet, hvitt kombineres med pastellfarger, og rommene er utstyrt med gamle tremøbler,
 • Svensk variasjon - hvitt, tre og moderne tilbehør dominerer.

Den skandinaviske stilen er i stadig utvikling, og det er derfor mange designere skiller flere varianter: hygge, lagom og scandi chic. Den første er preget av eksepsjonelt koselig interiør. Den andre er preget av maksimal minimalisme. Scandi chic er derimot en sensuell og mer feminin variant. Ofte kombinerer skandinavisk interiør imidlertid funksjoner i forskjellige former, takket være at hvert arrangement er unikt.

Vegger og gulv i skandinavisk interiør

Lyse farger dominerer i skandinavisk interiør. Veggene er vanligvis malt hvite, men noen ganger kan du også finne pastellfarger (f.eks. Blå eller lyng). Noen bestemmer seg for å male en av dem i en mørk farge (svart, grafitt, marineblå), og dekker den også med en etterligning av murstein eller tre. Veggmalerier med vinterskogmotiv eller geometriske mønstre er også populære. Lyse paneler eller fliser plasseres på gulvet. Det beste supplementet til den skandinaviske stilen er imidlertid tre - spesielt malt hvitt. Mønstrede tepper i pastellfarger eller svart og hvitt er også obligatoriske.

Skandinaviske møblere

Skandinaviske møbler har en enkel form, men samtidig en original design. De har ikke for mange dekorasjoner og virker lette. Oftest er de laget av tre og har en hvit farge. Det velges ofte skap, kommoder eller lenestoler fra 70- eller 80-tallet, som er pusset opp eller modifisert for hånd.

Skandinaviske møbler skal være praktiske. De har ofte forskjellige typer løsninger som lar deg skjule nødvendige, men ikke veldig estetiske gjenstander. Det er ikke så mange av dem i noe rom. Det skal huskes at interiøret skal gi inntrykk av å være stort og romslig, og derfor er ikke ethvert overflødig bord eller skap enig i denne antagelsen.

Tilbehør i skandinavisk stil

Den skandinaviske stilen bør vektlegges med riktig valgt tilbehør. Uansett om det er et soverom, et rom, en stue, et kjøkken eller et bad. Takket være dem får rommet en unik atmosfære og en hyggelig, hjemmekoselig atmosfære.

Tilbehør i skandinavisk stil inkluderer tekstiler, plakater og møbelklistremerker. De domineres av geometriske mønstre, men oftere blir også blomster- eller folkekunstmotiver valgt. De finnes på puter, tepper og gardiner (det er imidlertid et sjeldent element i skandinavisk interiørdesign).

Plakater viser oftest tegninger, bilder, rå landskap eller blomstermotiver. Oftest blir de plassert på veggene, og skaper en rekke komposisjoner. Mange legger grafikk i rammer på kommoder, bord og til og med på gulvet. Speil er et vanlig tilbehør i skandinavisk stil. De blir ofte valgt på grunn av at de optisk forstørrer rommet og reflekterer perfekt lys.

Belysning i skandinavisk interiør

Skandinavisk interiør er preget av at de er lyse. Dette for å stå i motsetning til værforholdene (overskyet dager, nedbør, lite sol) som hersker i Skandinavia. Derfor spiller belysning en viktig rolle i arrangementene. Kombinert med lette vegger, speil og åpne vinduer, kan det få til og med et lite rom til å få mer lys og plass.

I skandinavisk interiør støttes sentral belysning av forskjellige typer mindre lamper, vegglamper og lanterner, som er plassert på flere viktige punkter i rommet. De plasseres på gulvet, bord, kommoder, takket være at de også spiller en dekorativ rolle. Skandinaviske lamper kjennetegnes av minimalisme kombinert med et snev av ekstravaganse. De er ofte laget av metall eller tre.

... mer
-40%
-40%