Bilder og plakater Boho

Boho-stilen er preget av komfort og stor frihet i å kombinere tilbehør. Se hvordan du kan dekorere ditt hjem og leilighet i boho-stil.

Hvordan ordne en leilighet i boho-stil?

Boho-stilen blir beskrevet som uformell, behagelig og naturlig. Det er preget av å kombinere moderne former med gamle elementer. Det viser også en klar inspirasjon fra andre kulturer - derav de orientalske og etniske motivene på tilbehøret. Her er noen tips om hvordan du ordner en leilighet i boho-stil.

Boho-stilen i leiligheten er ment for folk som ikke liker å holde seg til strenge regler og former i arrangementene. Interiører som kan opprettes med hjelp har en sjel og en unik atmosfære hersker i dem. Det er ivrig valgt av kunstnere, reisende og naturelskere. Det finnes i leilighetene til folk som ønsker å uttrykke seg gjennom tilbehør eller som å lage originale kombinasjoner og arrangementer. Det er viktig at det er en stil for ethvert budsjett - mange møbler og tilbehør kan kjøpes på loppemarkeder til en virkelig lav pris.

Hva kjennetegner boho-stilen?

Begynnelsen til boho-stilen ble allerede observert i det nittende århundre, men det ble kjent i stor skala bare på 70-tallet av forrige århundre. Den spredte seg blant kunstnere som levde og handlet etter sine egne regler og mot massekultur. I leilighetene deres var det mange originale gjenstander, malerier, gamle møbler, mønstrede stoffer og suvenirer fra turer til fjerne land. Imidlertid var det mangel på plastvarer som flommet over markedet og var tilgjengelig for kjøp i nesten alle butikker. Boho-stilen gjorde at den skiller seg ut. Boho-stilen er preget av komfort, frihet, naturlighet og originalitet. Det er knapt noen ordningsregler her. Det er lov å kombinere forskjellige former og tilbehør, så vel som modernitet med antikken. Imidlertid er advarselen å gjøre det dyktig og unngå overdrivelse, da effekten kan være grotesk. Karakteristisk for boho-stilen i leiligheten er:

  • varme farger,
  • uttrykksfulle farger,
  • mønstre og motiver inspirert av folkekunst,
  • moderne dekorasjoner kombinert med antikviteter,
  • møbler i gammel stil,
  • brukte gjenstander,
  • enkelhet og moderering,
  • naturlige materialer,
  • ingen overdrivelse,
  • originale og unike arrangementer.

Vegger og gulv i Boho-stil

I boho-stil leiligheter velges ofte paneler eller naturlig tre til gulvet. Lyse nyanser foretrekkes. Mange velger også å male brettene hvite. Det er verdt å huske at gulvet i boho-interiør bare er en bakgrunn for hele arrangementet. Litt mer kan man få på kjøkkenet eller badet i boho-stil. Der blir fliser ofte valgt. De fleste velger lyse nyanser som er lite påtrengende. Det er imidlertid verdt å velge fliser med et orientalsk eller etnisk mønster, som - spesielt på badet - vil være et ornament i seg selv. Vegger i boho-stil leiligheter tilbyr flere ordningsalternativer. De fleste velger å holde dem i lyse eller varme farger (honning, rusten oransje, kjedelig grønn, brun). Det er en perfekt base for andre veggdekorasjoner. Veggmalerier, bakgrunnsbilder eller klistremerker med orientalsk eller etnisk motiv er veldig populære. Grafikk som viser planter, blir også stadig mer populær. I stedet for et fototapet kan den ene veggen males med intense farger. Interiør i boho-stil har fuchsia, oransje, rød, gul og turkis. Vær imidlertid forsiktig så du ikke har for mange prangende farger. Det er verdt å forlate dem for tillegg.

Møbler i Boho-stil

Boho-stilmøbler er et veldig viktig element. Det beste valget er bruktutstyr som har historie og sjel. Derfor, for bord, kommoder, bokhyller, et skrivebord eller en skjenk, er det best å gå til et loppemarked eller en antikvitetsbutikk. Ofte, for lite penger, kan du kjøpe interessante og unike møbler som bare krever en liten renovering. Boho-stilmøbler er også tilgjengelig i butikkene. Flere og flere selskaper bestemmer seg for å lage bord og kommoder som er stiliserte som gamle. Det er derfor verdt å bla i katalogene deres på jakt etter originalt utstyr. I interiør i boho-stil bør tremøbler brukes. Formen deres skal være enkel, men subtile dekorasjoner er tillatt. Mange bestemmer seg for å kjøpe en seng, sofa eller bord laget av paller. Slike møbler kan lages uavhengig eller på en spesiell bestilling.

Hjemmetilbehør i stil med en boho

Tilbehør i Boho-stil er den mest interessante delen av arrangementet. Her har du virkelig råd til mye. Derfor er det verdt å kombinere gjenstander som kanskje ikke passer sammen ved første øyekast. Takket være dette vil interiøret få en unik karakter. Det er heller ingen hindringer i å kombinere dekorasjoner som har moderne design, med suvenirer eller håndverk. Suvenirer og viktige ting skal vises på kommoder eller glassskuffer. Musikere og artister kan trygt sette verktøyene i arbeidet sitt i stuen. Takket være dette blir interiøret mer personlig og vil uttrykke eierens personlighet. Hjemmetekstiler spiller en viktig rolle i boliger i boho-stil. Sofaene, lenestolene og sengen kan ikke mangle tepper, puter og fargerike sengetepper. De mest populære er etniske og orientalske motiver. Det er verdt å legge tepper på tregulv - helst håndvevd. Alle hjemmetekstiler i boho-stil må være laget av naturlige materialer (lin, bomull). Interessante boho-stil hjemme tilbehør er også forskjellige typer bilder i rammer eller plakater. De kan presentere abstrakte mønstre, men også blomster- og etniske motiver. Du trenger ikke å henge dem på veggen. De kan plasseres på kommoder og til og med på gulvet. Mange velger også å lage drømme- eller makramefanger. Det er potteplanter i boho-stil interiør. De med store blader er hovedsakelig valgt.

... mer
-40%