Bilder og plakater Vintage

Vintage-stilen i interiøret er en kombinasjon av elementer fra forrige tid med den nye. Se hvordan du ordner en leilighet i gammel stil.

Hva kjennetegner vintage-stilen i interiøret? Den viktigste ordningen regler

Vintage-stilen i interiøret har mange elskere. Ikke rart - det lar deg lage originale og unike arrangementer. Du kan også ha det gøy med å lete etter gamle møbler og tilbehør eller lage dem selv. Vintage-stilen er ment for folk som setter pris på interiør med sjel. Se hvordan du tar det med deg inn i leiligheten din.

Opprinnelig ble begrepet "årgang" bare brukt i vinterminologi og betydde vin som hadde modnet i mange sesonger. I det nittende århundre var det på mote å definere en klesstil som besto i å kombinere klær fra forskjellige epoker (eller stiliserte som sådan). Med tiden dukket det også opp i musikk, kunst og interiør. Vintage-stilen sjarmerte mange mennesker så mye at den i dag er en av de mest valgte måtene å ordne en leilighet på.

Hva er vintage stil?

Vintage-stilen er en måte å dekorere et interiør på som består av:

 • introdusere gamle elementer til moderne interiør,
 • styling av nye elementer for å se gamle ut.

Det er forstått at alle gjenstander som er mer enn 25 år kan betraktes som vintage. Oftere kommer imidlertid inspirasjon fra 1950-, 60- eller 70-tallet av det 20. århundre. Det er viktig at arrangementene ikke fullt ut reflekterer interiørdesignet fra disse årene. Snarere er målet å gi de gamle elementene et nytt liv ved å dyktig integrere dem i nåtiden. Og faktisk slutter alle reglene der. De særegne egenskapene til vintage-stilen er:

 • kombinere gammelt og nytt,
 • velge elementer med originalt utseende,
 • introdusere farger til interiøret,
 • bruk av bakgrunnsbilder med et interessant mønster,
 • lage originale komposisjoner.

Vintage vegger og gulv

Et vintage gulv er vanligvis av tre. En fiskebeinparkett eller klassiske planker med naturlige treinnslag (sprekker og synlig korn) er en god idé. Det anbefales ikke å nå kunstige materialer. Det skal være et teppe med farget mønster på gulvet. Det er lurt å legge tapet på vintage vegger. Valget av mønstre fra fortiden er veldig bredt. Det er verdt å huske at de ikke trenger å dekorere hele veggen. De kan også bare plasseres på en av dem. Så skal resten dekkes med oker, oliven, ert eller sennepsmaling. Mange velger hvitt, noe som ikke er en feil. Du bør imidlertid huske å introdusere fargerikt tilbehør i interiøret.

Vintage møbler

Møbler er et av de viktigste elementene i vintage stil. Det er takket være dem at rommet kan få en unik karakter. Gammeldags møbler finnes på loppemarkeder, antikvitetsbutikker eller auksjoner på nettet. Noen av dem er i veldig god stand, noen krever renovering (som mange anser som en ekstra fordel). Det er heller ingen mangel på moderne møbler, som er spesiallagd vintage. Møbler som finnes i vintage interiør er:

 • veggenheter,
 • enkle lenestoler med trekonstruksjon og farget polstring,
 • skjenk,
 • lavt salongbord,
 • en gammel kommode på interessante ben,
 • stara komoda na ciekawych nóżkach,
 • enkelt trebord,
 • massiv garderobe,
 • enkel sofa med farget eller mønstret polstring.

Det er verdt å understreke at vintagemøbler skal være laget av tre og uten dekorasjoner. Frontene deres er vanligvis glatte og formen er enkel. Det er imidlertid akseptabelt å bruke klistremerker med farget mønster for å fornye dem.

Vintage dekorasjoner i interiøret

Dekorasjoner i vintageinteriør er for det meste gamle eller stiliserte gjenstander. Derfor kan den ikke gå glipp av:

 • fotorammer,
 • plakater fra fortiden,
 • fargerike putevar,
 • lamper på et stativ av tre.

Det er lurt å sette en gammel platespiller, TV eller telefon på kommoden.

Hvem er vintage-stilen i interiøret for?

Vintage-stilen er primært ment for de som liker interiør med sjel og ønsker å ha et originalt, unikt og tidløst interiørdesign. Det er et godt valg for elskere av gamle møbler og å gi gjenstander et nytt liv. Du må huske at det faktisk ikke er noen harde og raske regler i den. Derfor kan vintage-stilen i leiligheten brukes av folk som ikke er redd for å kombinere motsetninger. Det er verdt å legge til at vintage-stilen i interiøret passer for ethvert budsjett. Du trenger ikke et stort budsjett for å bringe elementene inn i hjemmet ditt. Mange av møblene og artiklene som er tilgjengelige på loppemarkeder eller auksjoner på nettet er billige. Du kan også finne dem gratis (spør bestemoren din eller andre familiemedlemmer om de holder ubrukte møbler fra gamle dager på loftet).

Kan vintage-stil kombineres med andre arrangementer?

Selvfølgelig kan vintage stil kombineres med andre arrangementer. En av hovedtrekkene er å plassere motsetninger mot hverandre. Husk imidlertid å være moderat i dette. Et overskudd av elementer eller mangel på konsistens mellom dem kan skape en grotesk effekt. Vintage-stilen passer veldig godt sammen med den industrielle stilen. Det er en måte å varme opp interiøret på. Ingenting passer til murstein på en vegg og råvarer som fargerike stoffer, en fargerik sofa eller enkle kommoder fra 30 år siden. Elementer i vintage stil kan også introduseres til skandinavisk, boho, shabby chic eller kolonialt interiør. ... mer

-40%
-40%
-40%
-40%
-40%
-40%
-40%