Bilder og plakater Rustic

Den rustikke stilen er preget av tre og en henvisning til hytter. Se hvilket tilbehør du skal velge for rustikk interiør.

Hvordan ordne en leilighet og et hus i rustikk stil?

Den rustikke stilen i interiøret kjennetegnes først og fremst av enkelhet, bruk av naturlige materialer og varme farger. Tallrike tilbehør kan gi inntrykk av at rommet er i kaos. Du må imidlertid huske at dette bare er en illusjon - hele ordningen er nøye gjennomtenkt. Se hvordan du kan bringe en rustikk stil til ditt hjem eller leilighet.

Rustikk stil dukket opp i USA tidlig på 1800-tallet. På grunn av mangel på penger nådde folk etter billige materialer, som var rikelig. Jeg snakker først og fremst om tre. De ble brukt til etterbehandling av hus og leiligheter, samt for produksjon av enkle møbler. Det mest berømte utstyret for tiden er en stol laget av bare en planke av Thomas Lee (navnet "Adirondack" kommer fra et fjellkjede nær den kanadiske grensen, hvor det var veldig populært).

Hva er rustikk stil?

Den rustikke stilen er en måte å ordne interiøret på som husker tidligere hytter og lar deg være nærmere naturen. Det er preget av enkelhet, naturlighet, praktisk og upretensiøsitet. Samtidig er rom i denne stilen koselige og varme. De karakteristiske egenskapene til den rustikke stilen er:

 • bruk av naturlige materialer (hovedsakelig tre, stein, kobber),
 • unngå plast,
 • unngå skinnende og kromelementer,
 • bruk av farger fra jordfargepaletten (nyanser av brun, beige, gul, grønn, grå),
 • unngå kontrasterende farger,
 • unngå uttrykksfulle farger,
 • bruke elementer av enkel konstruksjon,
 • bruker gamle gjenstander,
 • bruke håndlagde gjenstander og tradisjonelt håndverk.
 • Rustikt interiør kan virke mørkt, så det er nødvendig å installere god belysning i de viktigste punktene i rommet (f.eks. Over sofaen, bordet).

Vegger og gulv i rustikke omgivelser

Det er best å velge naturlige materialer til vegger og gulv i rustikk interiør. Tre fungerer bra. Gjerne en som viser ringer og forskjellige typer sprekker. Mange velger også å kombinere det med murstein eller stein. En løsning som krever mindre økonomisk innsats og gir en like interessant effekt er veggmalerier eller klistremerker med en etterligning av de ovennevnte materialene. Det er tillatt å installere et veggmaleri med et blomstermotiv eller et mønster som refererer til folklore. Det skal imidlertid huskes at dette bare skal være en aksent som vektlegger hele arrangementet, og ikke dets fokuspunkt. Denne rustikke dekorasjonen passer i alle rom. Veggmalerier er så slitesterke at de vil fungere bra på kjøkken og bad. Folk som velger å male veggene eller legge tapet på, bør velge varme farger. Du bør fokusere hovedsakelig på jordfarger (brune, beige, grå, grønne). Imidlertid hindrer ingenting deg i å bruke hvitt også. Det anbefales å unngå ekspressive nyanser.

Rustikke møbler

De rustikke møblene er enkle, stramme og laget av tre. Det er forgjeves å lete etter dekorative elementer på dem. Hvis det er dekorasjoner, er de subtile og vekker ikke oppmerksomhet. Møbler kjøpes best på loppemarked. Fabrikkens antikke garderober og kommoder kan også brukes. Trebenker og tunge bord er et veldig godt valg for rustikk interiør. Det er også verdt å ta på seg en stor garderobe eller en stor skjenk. Arrangementet suppleres med kister som kan fungere som nattbord eller salongbord.

Tillegg i rustikk stil

Tillegg i rustikk stil understreker hele arrangementet. Tre dominerer også her. Elementene som ikke kan mangle i interiøret er: speil med treramme, lysestaker av tre, trebrett, trebjelker under taket, som lamper henger fra. Det er verdt å sette på rustikke dekorasjoner som er håndverk. Ornamenter i rustikk interiør inkluderer også:

 • kurvkurver,
 • hjemmetekstiler laget av naturlige materialer,
 • keramikk,
 • veggtepper,
 • heklede doilies,
 • broderte puter,
 • varme tepper,
 • håndvevde tepper,
 • kakkelovn eller peis,
 • emaljerte potter.

Interiøret kan også omfatte gamle apparater - et antikkjern eller en kaffekvern. Det er derfor verdt å besøke antikvitetsbutikker eller antikvitetsmarkeder. Der kan du kjøpe mange rustikke dekorasjoner som koster lite.

Soverom i rustikk stil

Et soverom i rustikk stil skal være utstyrt med solide og praktiske møbler. En stor seng laget av furu eller eiketre vil være et veldig godt valg. I tillegg er alt du trenger: nattbord (de kan være kister), en kommode, en stor garderobe og et speil i en treramme. Alle tekstiler skal være i dempede farger (rustikke gardiner kan ha et subtilt mønster), og antall tilbehør bør holdes på et minimum.

Moderne rustikk stil

Den moderne rustikke stilen blir mer og mer populær. Dette er arrangementer som kombinerer moderne elementer med et originalt utseende med naturlige materialer, gamle møbler og vintage dekorasjoner. Takket være dette blir interiøret interessant og unikt - det er vanskelig å gjenskape dem i et annet hus eller leilighet. De sies ofte å ha en sjel. Før du bruker en moderne rustikk stil, må du huske på måtehold og passende proporsjoner. Det er nok å velge moderne tilbehør til gamle møbler - og omvendt. Hele ordningen bør vektlegges med farger. Felles for begge stilene er: hvit, svart, brun, beige, gråtoner. Du kan legge til treelementer, rå murstein eller dekorasjoner med deres imitasjon (f.eks. Fotobakgrunnsbilder). Den moderne rustikke stilen er primært ment for leiligheter og små rom. Takket være det føles ikke interiøret overveldet og ser større ut.

... mer
-40%
-40%