Bilder og plakater Stue

Du vet ikke hvordan du skal male og å dekorere stuen? Se praktiske tips for interiørdesign.

Hvordan ordne en stue? Praktiske tips

Stuen er rommet der husstandsmedlemmene tilbringer mest tid. Det er her gjester blir også mottatt. Derfor bør det være koselig og funksjonelt, og samtidig fasjonabelt og elegant. Se praktiske tips om hvordan du kan dekorere en stue.

Stue i de fleste hus har mange viktige funksjoner. Det er et sted der husmennene hviler, de møtes, tilbringer tid sammen, verter gjester, organiserer familieaktiviteter feiringer, og noen ganger sover og spiser de også. I stuen må alle føle føler deg bra og rolig. Ordningen må ikke overvelde og gjøre inntrykk kaos. Imidlertid bør hun si mer om utleierne. Det er verdt å hente inspirasjon til hvordan du ordner en leilighet fra mange kilder.

Hvordan male en stue?

Til å begynne med bør du vurdere hvordan du skal male stuen. Det er mange muligheter. Det må imidlertid huskes at veggdekorasjonen må matche arrangementet. Andre farger er karakteristiske for den skandinaviske, minimalistiske, glamour eller industrielle stilen. I tillegg må alle fargenyanser som brukes, matche hverandre. Den universelle fargen til stuen er hvit. Det er enkelt å kombinere med andre farger og veggdekorasjoner. Det får rommet til å virke lysere og mer romslig enn det egentlig er.

For å gjøre rommet koseligere, velg beige i stedet for hvitt. Det kan brytes ved å dekke veggene med hvilken som helst farge i en varm nyanse. Grå kombinert med livlige farger blir også mer og mer fasjonable. Før du bestemmer deg for hvordan du skal male stuen din, er det lurt å ta malingsprøver i flere farger med hjem. Du kan legge dem på et fragment av en vegg og observere hvordan en gitt nyanse ser ut i sollys, skygge eller kunstig belysning. Dette er veldig viktig fordi noen av fargene i butikken er helt forskjellige.

Hvordan innrede en stue??

Etter å ha valgt fargene på veggene, bør du tenke på hvordan du skal innrede stuen. Det burde absolutt ikke være komplett uten en komfortabel sofa, hjørne eller sofa. Det er en god ide å montere en lenestol eller sofa - den gir deg forskjellige muligheter for hvile.

Hvordan ordne en stue med et soverom?

Stuen kan kobles til soverommet. Dette er oftest tilfelle med studioer. Denne ordningen finnes også i studioleiligheter eller loft. Det er flere alternativer for hvordan du kan ordne en stue med et soverom.

Først og fremst er det godt å skille soveromsområdet fra stuen. Dette kan gjøres på flere måter. De mest kjente av dem er: en skjerm, en skillevegg, en glassrute, en bokhylle eller en veggenhet, en spesiell rullegardin og en skyvedør. Å velge riktig format avhenger av: romstørrelse, romoppsett, arrangement, budsjett.

Det anbefales at oppstillingen av soveromsområdet skal være i samsvar med den delen som er beregnet på stuen. Takket være dette vil rommet se estetisk ut. Det er verdt å huske å avstå fra å male veggene i prangende farger på soverommet og å plassere for mange dekorasjoner (favorittfigurer, suvenirer, etc., det er bedre å flytte til stuen).

Hvordan ordne en stue med kjøkken?

Ofte er stuen koblet til kjøkkenet. Å koble sammen to rom er en veldig god måte å få litt mer plass på. Denne løsningen finnes ikke bare i eneboliger, men også i leiligheter i en boligblokk. Derfor er det verdt å vite hvordan du ordner en stue med kjøkken. Kjøkkenet og stuen skal være dekorert i samme stil. Begge interiørene bør også være subtilt skilt. Dette kan gjøres ved hjelp av en kjøkkenøy, et bord i spisestuen, overgangen av flisene på gulvet til treparkett eller bruk andre malingsfarger på veggene - deres nyanser må imidlertid skape et sammenhengende arrangement. Alt avhenger av størrelsen på rommet og utformingen.

Hvilke dekorasjoner passer til stuen?

Nesten alle typer dekorasjoner passer inn i stuen. Restriksjoner i deres valg skyldes bare de karakteristiske egenskapene til stilen som dominerer i et gitt arrangement. Det hender også at et element som ikke passer ved første øyekast perfekt utfyller interiøret. Det er derfor det er verdt å prøve nye kombinasjoner, hente inspirasjon fra forskjellige kilder, og til og med bruke hjelp av en profesjonell interiørdesigner. Spesialister kan mange smarte triks for hvordan du kan dekorere en stue. Dekorasjoner som helt kan forandre interiørets utseende er bakgrunnsbilder og fotobakgrunnsbilder. Alt du trenger er et riktig valgt motiv for å visuelt forstørre et rom, gjøre det koseligere eller lage et unikt arrangement. Alt dette på kort tid og med lite økonomisk utlegg.

Tekstiler må ikke mangle i stuen. Dekorative puter og tepper passer til hver stil. Det er også mulig å matche dem med gardiner og tepper. Andre dekorative elementer som finnes i stuen er:

  • levende planter i dekorative potter,
  • malerier på lerret eller i rammer,
  • plakater,
  • figurer og skulpturer,
  • vaser,
  • klokker,
  • lamper.

Et interessant element i innredningen er familie- eller reisesuvenirer. Denne dekorasjonen er spesielt ønskelig i interiør dekorert i kolonistil eller orientalsk stil. Bruk av slike gjenstander gir også rommet en sjel. Folk som planlegger hvordan de skal ordne en liten stue, bør velge bort et stort antall dekorative elementer.

... mer
-40%
-40%