Bilder og plakater Soverom

Soverommet skal være koselig og behagelig, og hvis det fremdeles er fasjonabelt, vil vi være mer villige til å bruke tid på det. Se hvordan du kan dekorere og male et soverom.

Fasjonabelt og komfortabelt soverom - hvordan ordne det?

Soverommet er et rom som skal være koselig og behagelig. Arrangementet må bidra til avslapning, og samtidig matche interiøret i hele leiligheten. Alt betyr noe - veggfarger, gulv, møbler og tilbehør. Se hvordan du kan male og dekorere et soverom.

Det er mange ideer om hvordan du skal dekorere et soverom. Det er best å hente inspirasjon fra bransjemagasiner, nettsteder eller interiørdesignkataloger. Det er verdt å bla gjennom ikke bare de ferdige arrangementene, men også selve tilbehøret - basert hovedsakelig på dem, kan du lage dine egne unike komposisjoner, og dermed gi interiøret en unik karakter. Det er også en god ide å få hjelp av en interiørdesigner. En erfaren person er i stand til å få frem skjønnheten i ethvert rom - stort, lite, smalt, dårlig opplyst, med skrånende vegger eller lave.

Hvordan skal soverommet være?

Det er ingen spesifikk formel for hvordan du skal dekorere et soverom. Rommet skal være innredet i en stil som passer til resten av huset eller leiligheten. Samtidig anbefales det å matche den med slike dekorelementer som favoriserer avslapning og hvile. For prangende og lyse farger og et stort antall gjenstander kan overvelde, gi inntrykk av kaos og dermed forstyrre en sunn søvn. Det bør ikke bare huskes av de som planlegger å ordne et lite eller smalt soverom - dessverre er det også i store rom lett å gjøre feil.

Hvordan male et soverom?

Hovedspørsmålet er hvordan man skal male soverommet. Å velge de riktige fargenyanser og sammenligne dem med andre innredningselementer er veldig viktig, uavhengig av stil og type arrangement. Det er verdt å huske at du kan gjøre mye med fargene alene, for eksempel optisk forstørre et rom eller gjøre det litt koseligere.

Fargene på soverommet avhenger av individuelle preferanser. Mange velger hvit maling. Takket være det kan du lyse opp og visuelt forstørre et rom. Det er også en utmerket base for forskjellige typer tilsetningsstoffer. Grønt blir også mer og mer populært. Denne fargen er assosiert med hvile og avslapning. Beige, grå og blå nyanser er også fasjonable. Det anbefales ikke at alle vegger på soverommet skal males i lyse farger.

Det er verdt å huske at ikke alle vegger på soverommet må ha samme farge. En vanlig løsning er å dekke bare en av dem med maling (f.eks. Den ved siden av sengen). Det kan være en tydelig nyanse (f.eks. Rød, flaskegrønn, marineblå) eller bare 1-2 toner mørkere enn den grunnleggende. En god løsning er også å sette tapet eller fototapet med et originalt mønster på veggen - dette ene elementet i innredningen kan forandre interiøret fullstendig. Du trenger ikke spesielle ferdigheter og store økonomiske utlegg for dette.

Hvilken maling skal jeg bruke til å male soverommet mitt?

Det er viktig ikke bare hvordan du skal male soverommene, men også hvilken type maling som skal brukes til dette formålet. Det er viktig at det er et slitesterkt produkt, motstandsdyktig mot vask og lett å rengjøre. Takket være dette er det ikke nødvendig å utføre hyppige reparasjoner. Latex-, keramikk- eller emulsjonsmaling vil fungere bra. Før du kjøper, er det verdt å sjekke om produktet er allergivennlig og ikke favoriserer avsetning av støv. Før du kjøper maling til soverommet, er det verdt å be butikken om prøver av noen få farger du ønsker. Takket være dette kan du male et stykke av veggen med dem (eller stikke ark papir malt med den) og sjekke hvordan en gitt nyanse ser ut i rommet til forskjellige tider på dagen. Den skiller seg ofte fra den som presenteres i butikken.

Hvordan ordne et soverom?

Soverommet skal være innredet i en stil som har blitt brukt i resten av huset. Sammenhengende ordninger ser ikke bare veldig estetiske ut, men påvirker også komforten til husstandens medlemmer. De viktigste elementene i innredningen (bortsett fra fargene på veggene) er: møbler, belysning og dekorasjoner.

Folk som planlegger nøyaktig hvordan man skal dekorere et soverom, må huske at det ikke skal være for mye møbler i det. Alt du trenger er:

 • komfortabel seng (den trenger ikke være stor),
 • nattbord (eller et element som kan erstatte det: et bord, bryst),
 • stor garderobe.

Folk som har mye ledig plass på soverommet kan også tenke på: en dagseng, en kommode, en bokhylle, en puff eller et sminkebord. Når det gjelder belysning, kan det ikke bare være nattlampe. Det er bra å plassere en lysekrone i midten av rommet og ekstra lamper eller lampetter i de viktigste delene av rommet (f.eks. Ved toalettbordet eller kommoden).

Hvordan skille et soverom i en studioleilighet?

Det er flere måter å skille et soverom i en studioleilighet eller stue på. Dette kan gjøres med en skillevegg, skyvedør (hvis det er en utsparing i rommet), en skjerm, spesielle persienner, en glassvegg eller møbler. Alt avhenger av budsjettet, den dominerende stilen og størrelsen på rommet. Folk som ønsker å skille et soverom i en studioleilighet, bør ordne soveplass i et mørkere hjørne av rommet. Det anbefales også å velge den delen som er lenger fra døren. Du trenger ikke for mye plass til dette - bare bredden på sengen er nok.

Soveromsdekorasjoner

Dekorasjonene som fungerer best på soverommet er:

 • persienner eller rullegardiner,
 • gardiner,
 • mykt teppe,
 • forskjellige typer dekorative puter,
 • teppe og sengeteppe,
 • bilder eller plakater i rammer,
 • bakgrunnsbilde,
 • klistremerker på vegger eller møbler,
 • lamper,
 • levende planter,
 • skulpturer og figurer,
 • suvenirer fra reiser eller viktige begivenheter i livet.

Det bør huskes at soveromsdekorasjoner avhenger av stilen til interiøret som er arrangert. Det kan ikke være for mange av dem heller. Noen gjenstander (suvenirer, figurer) er bedre plassert i stuen hvor de kan være en mer verdifull dekorasjon.

... mer