Fototapeter Kontor

Ulike typer tapet er tilgjengelig på markedet. Finn ut om egenskapene og applikasjonen for å velge den beste.

Veggmalerier har vært en populær måte å etterbehandle vegger i mange år. Rike farger og interessante mønstre lar deg lage unike arrangementer. Denne løsningen passer til nesten alle rom i huset - bare velg riktig materiale. Se hva slags tapet er og deres bruk.

Veggmalerier er ikke lenger forbundet med gamle leiligheter som sist ble renovert for noen tiår siden. For tiden brukes materialer av høy kvalitet og veldig interessante mønstre til produksjonen. Takket være dette er de et fasjonabelt element i interiørdesign og understreker perfekt arrangementet. Noen ganger lar de deg oppnå en effekt som ingen andre dekorative elementer kan gi. Ulike typer tapet er tilgjengelig på markedet. Forskjellene gjelder ikke bare design, stil og farger, men også og fremfor alt egenskapene til materialene som brukes i produksjonen.

Hva er typene tapet?

Typer veggbakgrunnsbilder som er tilgjengelige på markedet er:

  • bakgrunnsbilder av papir - laget av flerlagspapir,
  • ikke-vevde bakgrunnsbilder - laget av et spesielt ikke-vevd stoff,
  • tekstilbakgrunnsbilder - laget av stoffer (for det meste bomull, lin, silke),
  • glassfiber bakgrunnsbilder - laget av kjemiske fibre hentet fra vannglass,
  • vinyl bakgrunnsbilder - laget av polyvinylklorid.

Relief bakgrunnsbilder er en spesiell type. De er laget av papir der det er preget et tredimensjonalt mønster. Takket være dette er overflaten deres konveks. Veggpapir inkluderer også fotobakgrunnsbilder. Dette er forskjellige typer storformatgrafikk som kan brukes på vinyl, selvklebende eller vaskbart materiale. De skildrer ofte landskap, imitasjoner av naturlige materialer (f.eks. Murstein eller marmor), så vel som andre motiver.

Bruk av tapet til vegger

Bruk av tapet er også en veldig viktig sak. Først og fremst er det et dekorativt element som viser seg å være relativt billig og enkelt å montere - faktisk lages av alle alene. Veggmalerier har mange andre fordeler. Blant dem er de mest nevnte:

  • mulighet for å kombinere ulike motiver,
  • et stort utvalg av mønstre og farger,
  • gir interiøret en koselig karakter, Romisolasjon,
  • en måte å raskt endre stilen på interiøret på.

På grunn av det faktum at det finnes forskjellige typer tapeter, kan dette dekorative elementet brukes i alle rom i huset. Det er nok å velge materialet for å dekorere kjøkkenet og til og med badet. Bakgrunnsbilder tilbyr også mange ordningsmuligheter. Du kan bruke dem i hele rommet og dekke til den ene veggen eller deler av den. Da er det bra å kombinere dem med maling, naturlige materialer eller deres imitasjon. Alt avhenger av interiørstilen. Dessuten er det praktisk talt ingen begrensninger i å lage ordningen.

Typer vinyl tapet

Det finnes to typer vinyltapet på markedet. Det øverste laget kan dekkes med en tynn film laget av plastifisert polyvinylklorid (PVC) eller skummet vinyl. De første er glatte, mens de andre er tykke og myke, så de dekker alle slags ujevnheter på veggen godt. Det er verdt å huske på at vinyltapet kan dekkes med laminat.

Typer av glassfiber tapet

Glassfiber bakgrunn er preget av høy holdbarhet, samt motstand mot fuktighet. Det er mulig på grunn av det faktum at de er mettet med et spesielt preparat som beskytter materialet mot fukting med vann. Ytterligere fordeler er ikke brennbar og lett å rengjøre. Takket være disse egenskapene kan glassfibertapet brukes med hell på badet og kjøkkenet. De passer til hvilken som helst overflate - du kan til og med feste dem på metall eller tre. Det er faktisk ingen forskjellige typer glassfibertapet. De eneste forskjellene er i design og farger. Og de er veldig rike, så du kan matche dem til nesten hvilken som helst stil. Det er også mulig å male glassfibertapet flere ganger uten frykt for å miste mønsteret.

Hva slags tapet å velge?

Hvilken type tapet du skal velge, avhenger av flere faktorer. Den viktigste av dem er formålet med rommet de skal brukes i. Kjøkken og bad er det mest spesifikke interiøret. Det er høy luftfuktighet, høy temperatur og det er størst risiko for forurensning. Derfor er ikke alle typer tapet egnet for dem. Det er best å velge vinyl, relieff eller glassfiber. Alle typer tapeter passer til soverommet og stuen. Risikoen for flekker på veggene i disse rommene er lav. Det er heller ikke mye fuktighet der. Mange velger papir eller ikke-vevde bakgrunnsbilder. Tekstilbakgrunnsbilder brukes til mer effektiv styling i disse interiørene. For gangen og barnerommet anbefales det å velge vinylbakgrunner.

Hva å være oppmerksom på før du velger et bakgrunnsbilde?

Før du velger et tapet, er det også verdt å ta hensyn til mønsteret. Det skal tilpasses hele arrangementet - for eksempel bør du ikke velge fargerike og mønstrede bakgrunnsbilder for en industriell stil. En annen faktor er størrelsen på rommet. For lite interiør anbefales ikke bakgrunnsbilder med omfattende grafikk, da det får rommet til å virke overveldet og mindre enn det egentlig er.

... mer