Bilder og plakater Kontor

Arbeidsplassen skal være konsentrasjonsvennlig og komfortabel. Se hvordan du kan dekorere et hjemmekontor.

Hvordan ordne et hjemmekontor? Praktiske tips

Et hjemmekontor er primært forbundet med fjernarbeid. Imidlertid bestemmer folk som liker å skrive, programmere, designe eller gjøre forskjellige kreative ting som en del av hobbyene sine. I slike situasjoner er plass til arbeid viktig. Vi anbefaler deg hvordan du ordner et hjemmekontor.

Et hjemmekontor kan ordnes i nesten alle rom. Det beste alternativet er å ha et eget rom der du kan ordne et arbeidssted. Folk som har et stykke ledig plass på loftet eller kjelleren er i en komfortabel situasjon. Det er imidlertid verdt å huske at det ikke er noen hindringer for å kombinere et arbeidsområde med et soverom, stue eller til og med en spisestue. Du trenger bare å gjøre det dyktig. Derfor er det verdt å vite hvordan du ordner et hjemmekontor.

Hvordan begynne å dekorere et hjemmekontor?

Før du begynner å planlegge hvordan du skal dekorere et hjemmekontor, må du velge riktig sted å jobbe. Folk som bestemmer seg for å kombinere det med stue, spisestue, kjøkken eller soverom, må huske å skille disse to sonene. Det er flere måter: en skillevegg, en skjerm, en skillevegg, en stor bokhylle. Takket være dette kan du stole på litt privatliv og et skille mellom yrkes- og privatliv (spesielt når andre husstandsmedlemmer er i leiligheten i arbeidstiden). Du må også matche hjemmekontoret til den type virksomhet du driver med. Hyppige webkamsamtaler krever stillhet og passende bakgrunn. God belysning skal heller ikke glemmes. Personer som mottar klienter må sørge for at hjemmekontoret ser profesjonelt ut og har god tilgang utenfra (å gå gjennom hele huset er ikke veldig god idé). Det er også verdt å vurdere hvor mye plass som trengs for et hjemmekontor. Noen ganger er alt du trenger et skrivebord og en lenestol. Imidlertid er det folk som trenger et ekstra arkivskap, en bokhylle og til og med et bord og stoler. Dette er en av de viktigste faktorene som påvirker hvordan du skal dekorere et hjemmekontor.

Hvordan ordne et hjemmekontor?

Det er mange måter å ordne et hjemmekontor på. Når du planlegger arrangementet, må du huske at det skal bidra til konsentrasjon og ikke distrahere oppmerksomheten. Du bør også ha det bra i arbeidsområdet, og det er derfor de estetiske verdiene er viktige. Et hjemmekontor kan ordnes i hvilken som helst stil. Det viktigste er imidlertid at det skal være i samsvar med stilen til hele leiligheten. Det er tillatt å legge til elementer fra andre arrangementer, men de kan ikke dominere og må matche resten av innredningen. Nøkkelen til å ordne et hjemmekontor er tilrettelegging av skrivebordet. Den skal være plassert nær en naturlig lyskilde. Mange velger å plassere den mot vinduet. Dette forhindrer at solstrålene faller direkte på skjermen. En annen løsning er å plassere skrivebordet sidelengs til vinduet. Dette gir deg utsikt over resten av rommet. Når tilgang til en naturlig lyskilde er umulig eller vanskelig, bør du sørge for at arbeidsområdet er skikkelig opplyst. Når du skal arrangere et kontor, må du ikke glemme at arbeidsplassen er ergonomisk. Dette betyr riktig:

  • høyde på skrivebordet og lenestolen,
  • øyeavstand fra skjermen og lyskilden,
  • kroppsholdning når du sitter ved et skrivebord.

Det skal også være tilstrekkelig plass på hjemmekontoret for å stå opp eller omplassere.

Hvordan ordne vegger på et hjemmekontor?

Den beste løsningen er å male veggene i en lys farge. Takket være dette vil rommet være lyst nok. For å gi interiøret en interessant karakter, kan du velge et fototapet, elementer laget av naturlig murstein eller tre. En metode som ikke krever mye penger, er å male en av veggene i en annen farge. Imidlertid bør intense og prangende farger (f.eks. Rød, oransje, fuchsia) unngås. Fargen som lar deg slappe av og hvile øynene er grønn. Derfor er det verdt å sørge for at elementer i denne skyggen er på hjemmekontoret. En god løsning er å plassere et blomstermotiv på en av veggene (f.eks. Skog, jungel, eng).

Tilbehør til hjemmekontoret

Når du planlegger hvordan du ordner et hjemmekontor, bør ikke tillegg overses. Dette er elementer som vil understreke hele arrangementet og gi rommet en estetisk verdi. Ornamenter må være i samsvar med stilen som dominerer interiøret. Det mest fasjonable tilskuddet til hjemmekontoret er potteplanter. De gjør rommet litt koseligere. Planter plasseres best på et skrivebord, vinduskarm, kommode eller på gulvet. På små hjemmekontorer kan de henge fra taket på spesielle blomsterbed. Belysning er et nødvendig tillegg på hjemmekontoret. Dette er lysekroner, lamper eller vegglamper som skal matche utseendet til hele arrangementet. Du må plassere dem i de viktigste punktene i rommet: over pulten, på pulten, midt i rommet, ved siden av skapet med dokumenter. Andre tillegg som vil fungere på et hjemmekontor inkluderer:

  • malerier på lerret,
  • innrammede plakater,
  • et bilde i en ramme med selskapets logo,
  • en interessant skulptur eller figur.

Et dekorativt element på et hjemmekontor kan også være alle gjenstander som brukes til lagring. Det er derfor verdt å velge interessante bokser, kurver og arrangører.

Hvordan ordne et hjemmekontor? De viktigste møblene

Folk som planlegger å arrangere et hjemmekontor, må velge de to viktigste elementene i utstyret: et skrivebord og en lenestol. Den første skal være justerbar i høyden, mens den andre skal være laget av materiale av god kvalitet og utstyrt med alle fasiliteter for ryggraden (f.eks. En korsryggpute). En enkel stol kan være en kilde til smerte og problemer med lokomotorsystemet.

... mer
-40%
-40%
-40%