Fototapeter Kolonial

Kolonistilen i interiøret er en måte å skape et originalt interiør på. Se hvilke møbler og tilbehør som hjelper deg med å lage dem.

Kolonistil i interiøret - hvordan ordne en leilighet?

Den kolonistilen i interiøret anbefales ikke bare for reiseentusiaster, men også for elskere av klassikere og tradisjon. Den kombinerer eleganse med eksotisme gjennom naturlige materialer, massive former og originalt tilbehør. Det domineres av plante- og dyremotiver. Se hvordan du ordner en leilighet i kolonistil.

Kolonistilen ble født på 1800-tallet av britene som ble utsendt til de utenlandske koloniene som tilhørte landet deres. Vi snakker om India, Laos, Thailand, Indonesia og Burma. For å opprettholde den komforten de visste, tok de med seg alle møblene. Med tiden ble det imidlertid lagt merke til at det var mye mer praktisk å få lokale håndverkere til å produsere møbler og dekorasjoner. Dermed begynte ordninger å dukke opp, og kombinerte engelske klassikere med lokal kultur. Lokale råvarer (flettet, tre, lin) og tradisjonelle mønstre ble brukt. Med tiden sluttet kolonistilen å identifiseres bare med India - referanser til afrikanske og asiatiske land dukket opp.

Hva er kolonistilen i interiøret?

Den kolonistilen i interiøret kombinerer europeisk kultur med kulturene i India, samt afrikanske og asiatiske land. Det er preget av:

 • bruk av naturlige materialer (spesielt tre, lin, lær),
 • solide og tunge møbler,
 • romslig og koselig interiør,
 • tilsetningsstoffer som er karakteristiske for eksotiske kulturer,
 • bruker stammemønstre,
 • bruke mørke, men varme farger.

Brukte møbler og tilbehør fungerer veldig bra. Du kan ofte kjøpe dem i virkelig god stand, fordi de er laget av materialer av god kvalitet. Ingenting vil gi karakter til interiør i kolonistil som tilbehør med en sjel.

Vegger og gulv i kolonistil

Veggene i kolonistil interiør er dekorert i varme farger. Disse er oftest nyanser av brunt, beige og indiskrosa, men også burgunder, grønt og gult, som er en referanse til jordfarger. Vegger er vanligvis malt. Noen velger å bruke veggpaneler eller andre treelementer. Bakgrunnsbilder eller veggmalerier i orientalsk stil er også en god ide. I kolonialt interiør blir treplater ofte valgt til gulv - helst laget av mørkt og eksotisk tre. En alternativ og billigere løsning er eikeparkett eller -paneler. Det er verdt å installere store fliser på kjøkken og bad. Fliser i kolonistil kan ha geometriske mønstre eller etterligne tre.

Møbler i kolonistil

Møbler i kolonistil har stor innvirkning på den samlede effekten av arrangementet. Det kan sies at de er et av de karakteristiske elementene i innredningen. De skal være laget av tre, helst eksotiske (palisander, mahogny, wenge, gummitre). Når det gjelder form, må de være basert på viktoriansk stil. Koloniale møbler er massive, tunge og godt laget. De mest valgte møblene for interiør i kolonistil er:

 • massivt skrivebord,
 • høye og brede bokhyller,
 • bord med bred topp og kraftige ben,
 • semsket skinn eller skinnsofa,
 • romslig garderobe,
 • stor seng,
 • kommode med tunge skuffer,
 • stoler med dekorative rygg,
 • veggenhet,
 • benkeplater i tre,
 • hengende kjøkkenskap med glassfronter.

Møbler i kolonistil har ofte rike dekorasjoner. Dette er preging i gjennombrett, men også mange skuffer med vakre håndtak. Ofte plasseres rottingfletter i stedet for dører i skapene. Husk at kolonimøbler kan overvelde et rom litt, så det er nødvendig å velge riktig tilbehør til det.

Tilbehør i kolonistil

Tilbehør i kolonistil er hovedsakelig tepper, sengetepper, puter, men også forskjellige typer plakater og skulpturer. Statuer av lokale avguder, stammemasker, utsmykkede skrin, porselen og elefantfigurer fungerer bra. I koloniale interiører kan du ofte finne en klode, replika våpen, kikkert, hatter, kister, kurvkurver, vaser. Mange verdifulle dekorasjoner kan kjøpes på loppemarkedene. Folk som reiser bør dekorere rommene med suvenirer fra turene. Når det gjelder tekstiler, dominerer naturlige materialer i interiør i kolonistil. Sengetøy er spesielt populært. Puter, tepper og gardiner skal ha mønstre som er karakteristiske for afrikanske stammer eller asiatisk kultur, men også dyremotiver (flekker, striper). Rommene kan dekoreres med vevde blomsterbed eller makrame. Det er bra å henge plakater med skisser eller tegninger på veggene. Mange velger gamle kart. Storformatutskrifter av bilder tatt av deg selv mens du er på reise er en veldig god idé.

I interiør i kolonistil er potteplanter et must. Spesielt anbefales er de som når store størrelser: monstera, ficus lyophilus, dracaena, philodendrons, calathea. Det er verdt å huske at de skal være i live - kunstige planter er lite krevende, men ser ikke bra ut. Interiøret i kolonistil suppleres med belysning. Ulike typer stående eller hengende lamper med stofflampeskjermer i varme farger fungerer bra. Du kan også velge vegglamper eller lysekroner. Et interessant alternativ er eksotiske lykter som er satt forskjellige steder.

Moderne kolonistil

I økende grad kan du møte begrepet "moderne kolonistil". Denne trenden kombinerer stammemønstre med moderne design. Det er en tradisjon med en litt mer sofistikert versjon. Leiligheter og hus ordnet på denne måten er ofte utstyrt med intelligente løsninger som letter hverdagsfunksjonen. Interiøret er elegant, men husker samtidig de britiske koloniene fra 1800-tallet. De er fulle av møbeltrekk, tremøbler og reisesuvenirer kombinert med moderne innretninger.

... mer